Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

26. sastanak članova USVC

održan je 22.05.2018. godine na novo uređenom OPG Jaić Krasnik u Manjoj Vasi. Na sastanku je prihvaćen plan održavanja 16. večeri vina i pjesme za kraj kolovoza, predlaže se odvajanje ocjenjivanja za profesionalne proizvođale i hobiste i drugo.

  

Demonstracija rezidbe 2018.

U subotu 24. ožujka u voćnjaku Franjevačkog samostana u Samoboru održana je demonstracija rezidbe voćaka i vinove loze. Iskusni stručnjaci Franjo Meštrović za voćke i Dragutin Koletić za vinovu lozu prisutne su upoznali s rezidbom kao osnovnom agratehničkom mjerom, a moglo se čuti i o sadnji, prihrani, zaštiti i drugim mjerama vezanim uz voćarsko vinogradarsku proizvodnju.

 

9. redovna Skupština USVC

06. veljače održala se 9. redovna godišnja Skupština Udruge Samoborske vinske ceste u, već tradicionalno, Hostelu Samobor. Udrugari su jednoglasno prihvatili izvješća i planove, a od gostiju su nazočili Josip Kraljičković pročlnik za poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo Zagrebačke županije, Zoran Perović dopredsjednik MH ogranka u Samoboru, Marija Lindić i Zdenka Velić Udruga Etno fletno, Darko Kupres (Princ Fašnik) predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo GS, Franjo Sina Gluščić i Mirjana Konosić.

  

Stručni posjet vinariji Petrač

Udruga Samoborska vinska cesta organizirala je 14.03.2018. godine stručni posjet vinariji Petrač na Hršak Bregu u okolici Krapinskih Toplica s namjerom edukacije i usavršavanja njenih članova. Vinarija Petrač se prostire na 10 ha vingrada koje je tijekom vremena okrupnila, a prevladavaju sorte cabernet sauvignon, chardonnay, merlot, graševina s godišnjom proizvodnjom od 80-100.000 boca. Svestrani enolog Igor Horvat pobliže je upoznao prisutne s tehnologijom proizvodnje od vinograda, berbe, fermentacije, dozrijevanja i stavljanja na tržište kao i marketinga, a mogla su se kušati vina pod nazivom Karizma, Enigma, pjenušac BregH i druga

 

 

 

Vincekovo 2018.

U ponedjeljak 22.01.2018. godine članovi USVC su se na poziv Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge, koja se na Vincekovo se već po tradiciji okuplja u vinogradu Marijana Sokolovića ove godine na Ponikvama, okupili na obilježavanju početka nove vinogradarske godine i blagoslovu vinograda i vinara povodom blagdana Sv Vinka.