Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

6. Samoborsko martinje

U dane vikenda 09. i 10.11.2019. godine na glavnom Samoborskom trgu održano je 6. Samoborsko martinje. U subotu 09.11. manifestaciju je otvorio predsjednik USVC Dragutin Koletić. Himnu su otpjevali Đurđica Pleše Vujica i Franjo Sina Gluščić. Pjesnici Ogranka Matice hrvatske u Samoboru su izveli pjesme o vinu, KUD Oštrc je predstavio samoborske plesove i pjesme s krštenjem mošta i na kraju glazbeni sasatv Day off je izveo rock uspješnice. U nedjelju 10.11. dvanaest vinskih biskupa s područja sjeverozapadne Hrvatske predvođenim s Okićko Samoborskim vinskim biskupom Damirom Šoićem i kumom Marijom Lindić izveli tradicionalno krštenje mošta. Publika uz vizualni događaj mogla je kušati mlado vino portugizac i pečene kestene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini Martinje 2019.

Već tradicionalno članovi Udruge Koletić, Suban, Kuzmanović, Znika i Sirovica uz prisustvo predsjednika Gljivarske udruge Sunčanica gosp. Miroslavom Stanićem i glazbenikom Ivanom Papištem proveli su kušanje mošta i poželjeli sve najbolje u budućim radnjama u podrumu i stvaranja dobrog i prepoznatljivog Samoborskog vina.

 

 

 

16. Bakuš Slavagorski

Održan je u subotu 14.09.2019. godine na Slavagori. Na poziv bratovštine Sv Vinka i MH Ogranka u Samoboru članovi Pavlin Koletić, Sirovica i Rubinić su ponudili svoje proizvode na kušanje.

 

30. sjednica

održana je 16.10.2019. godine u Old Nick's pub u Samoboru. Prisutni D. Koletić, M. Rubinić, K. Znika, D. Sirovica i A. Župančić. Usvojen je program i plan 6. Samoborskog martinja, u planu je organizirati jednodnevni stručni izlet u prosincu mjesecu i posjet sajmu "Vinitaly 2020." u Veroni. Prije sjednice članovi su nazočili otvorenju izložbe 70. godina Samoborskog muzeja.

 

 

17. večeri vina i pjesme

Održane su 23.08.2019. godine na trgu kod Pošte. I ove godina manifestacija je bila humanitarnog karaktera za gosp. Jurja Rubinić. Uz članove Udruge Pavlin Koletić, Sirovica, Jaić Krasnik, Hedonica rakije, Rubinić sudjelovali su i udruge Etnofletno, Samoborska češnofka, Rudarska greblica, Matica hrvatska Ogranak u Samoboru i Gradska četvrt Centar. Zabavni dio izveo je Damir Šoić i grupa iz Zaboka, Oroslavja i Zagreba Day off.