Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

29.08.2015.

13. večeri vina i pjesme su održane u subotu 29.08.2015. godine na trgu kod pošte u organizaciji Udruge samoborske vinske ceste i Matice hrvatske ogranka Samobor i GD CK Samobor kao suorganizator. Manifestacija je bila humanitarnog karaktera za obitelj Žapkar iz Žumberka. Na otvorenju manifestacije velečasni Mile Vranišić naglasio da je ovom prilikom opet Samobor pokazao svoje veliko srce u spoju dobrote, riječi i vina. Posebne zahvale upućuju se Gradu Samoboru, Komunalcu d.o.o., Pučkom učilištu Samobor, Igo Mat-u, Samoborskoj kleti, CB print-u, tamburaškom sastavu Zvuci starine iz Zaboka, Društvu vinogradnic i vinogradnikov Gadova Peć, OPG Stjepan Đurinski, udruzi Etno fletno, OPG Pavlin i OPG Hedonica. Tko želi i može pomoći obitelji Žapkar neka se obrati GD CK Samobor na telefon 01/ 3361-681.

 

 

Praznik vina, kruha in dobre volje

U subotu 13.06.2015. godine u Gadovoj peči je održana manifestacija "Praznik vina, kruha in dobre volje". Na poziv organizatora Društva vinogradnic in vinogradnikov Gadova peč članovi i članice Udruge Samoborske vinske ceste i udruge Etno fletno su nastupili na ovoj eno-etno-turističkoj manifestaciji. U sklopu manifestacije je bilo i natjecanje-izložba u pripravi domaćih tradcionalnih "težačkih" jela koja su se spremala za naporan rad u vinogradima i poljima. Samoborci su se uspješno predstavili s kuhanom okračom, češnovkama, čvarcima, samoborskom salamom, krumpir salatom, kukuruznim kruhom i gibanicom.

 

22. i 23.05.2015.

U Splitu održan je treći "Vinski podrum 2015." u prostorima Dioklecijanove palače koji je posjetilo više od 5000 posjetitelja. Sajam je bio namjenjen ugostiteljima, hoteljerima, trgovcima te domaćim i stranim posjetiteljima. Članovi Udruge su zadovoljni nastupom i sudjelovanjem.

  

24.travanj 2015.

Održane su 12. večeri vina i pjesme na OPG Slavagora. Domačin Boris Kuzmanović popularni Kuzma brojnim okupljenima prdstavio je svoja vina graševinu i rajnski rizling. Posebno je dat naglaska na rakije i voćne likere koje proizvodi iz vlastitih sirovine, pa su se tako mogle kušati rakije od marelice, borovnice, oraha, aronije i već svima poznate viljamovke. Isto tako i likere od maline i višnje.

"Uz degustaciju, okupljenima su svoju poeziju predstavili članovi Matice hrvatske predvođene doajenkom samoborskog pjesništva Rankom Novosel. Čak 13 pjesnika predstavilo je svoje radove, s temom vina i vinske spelancije. U glazbenom djelu predstavila se klapa Fortuna iz Samobora..."(EK) 

 

 

15.04.2015.

U sklopu edukacije članova Udruge 15. travnja 2015. godine organizirano je stručno putovanje u Istru. Posjećene su vinarije i vinari Kabola, Kozlović, Corenica i Franc rman. Istarsko vinogradarstvo i vinarstvo seže u daleku prošlost, no primjenom novih tehnologija od pripreme zemljišta, sadnje, rezidbe, zaštite, berbe do tajnovitih podrumarskih čarolija istarska enološko-turistička ponuda se može trenutno svrstati u sam evropski vrh. Nadaleko poznata istrska malvazija je glavni zamašnjak na kojem se gradi gore spomenuta priča. Pitomi brežuljci, blizina mora (Coronica 2,5 km), pogodna mikroklima, vjetrovito područje pogodno za ekološko-integriranu proizvodnju, zemlja crvenica bogata željezom i boksitom pogodna za duboku obradu, dobro opremljeni, stalno educirani vinari koji prihvaćaju moderne tehnologije, a poštuju tradiciju, stvorili su daleko poznata istarska vina. Prisutni članovi Samoborske vinske ceste upili su mnogo korisnih informacija koje će sigurno primjeniti u budućem radu.