Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Izlet u Podčetrtek 4.12.2012.

 

U utorak članovi i gosti Udruge samoborske vinske ceste su napravili stručni izlet u Podčetvrtek u Sloveniju. Sav turizam i popratni sadržaj ovog kraja se bazira na termamam Olimje koje imaju 1.500 ležaja i cijeli kraj gravitira njima. Posjetio se podrum Emino koji je u vlasništvu 600 zadruga (proizvođača grožđa) ovog kraja, ima kapacitet 500.000 l, a trenutno radi s 250.000 kn. U vlasništvu imaju agrocentre i zbog blizina željezničke stanica vrše otkup i plasman ratarskih kultura. Novo uređeni podrum, kušaona, u kojem su u uređenju sufinancirala EU s 70% sredstva i solidna vina govore da u zimskom razdoblju primaju na degustacije po dva autobusa gostiju. Što se plasmana tiče 60% se prodaja u samom podrumu, 20 za van i 20 u trgovačke centre. Nakon podruma se posjetio nadaleko poznati Jelenov greben, koji je uz dobru kuhinju, dobro uređen vinski podrum, bogatu suvenirnicu i prisustvo srna i jelena sve prisutne potaknuo na dugu i konstruktivnu raspravu.

21.11.2012.

21.11.2012. Martinjsko druženje članova i gostiju u podrumu Filipec, Stražnička 1a

25.10.2012.

25.10.2012. 10. sjednica Udruge na OPG Božidara Francekovića, Vrh 22, Kladje. Osvrnulo se na proglašenje vinske ceste koje je ocijenjeno kao odlično. Zahvale Boži na gostoprimstvu.

Otvorenje Samoborske vinske ceste

16.listopad u sklopu proslave 770 godišnjice Grada Samobora svečano je otvorena Samoborska vinska cesta.Đurđica Pleše i Franjo Sina Gluščić vode program uz pratnju TD Ferdo Livadić mlađeg zbora. Dragutin Koletić pozdravlja sve nazočne, gradonačelnik Krešo Beljak drži kratak govor, župan Stjepan Kožić otvara vinsku cestu. Pozdravljaju i vinska kraljica Slovenije Martina Bašković i vitez Slovenskega reda vitezov vina i Ambasador cvičeka Ivan Urbanč. Podijeljeno je 21 uramljena himna i predstavljeni svi dionici Vinske ceste. Zahvale Komunalcu Samobor na dopremi stolova, klupa, instaliranju bine i uređenju okoliša, medičarni Arko na donaciji šatora, Max rusticu na posudbi vitrine, Joži Prudeusu na izradi kataloga i himni, Ivanu Bišćanu na fotografijama, Robiju Škiljanu na izradi kataloga, Branku Curmanu na tisku kataloga, Okvir artu na uramljivanju, Udruženju obrtnika Samobor na posudbi tanjura i bešteka, i svima koji su se uključili u projekt.

 

>

5. listopad 2012.

 

Završni izlazak Povjerenstva za vinske ceste Zagrebačke županije.

Obiđeno je Podrum Samoborsko vinogradarsko - vinarske udruge, Podrum Filipec, Kušaonica Tin, OPG Slavagora, OPG Božidar Franceković, Vinotočje - kušaonica Župančić i Seljački turizam-izletište Pavlin. Povjerenstvo se na licu mjesta uvjerilo u opravdanost njihove odluke i uvrštenje u Vinske ceste Zagrebačke županije.