Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

40. sastanak članova

održan je u ponedjeljak 20.06.2022. godine na Vrhovčaku. Na sastanku je zaključeno da se 18. večeri vina i pjesme, u istom formatu kao do sada degustacija samoborskih vina, bermeta, rakija i drugo, kao i drugih vina, Samoborske češnofke i Samoborskog kukuruznog kruha - Etno fletno, nastup pjesnika Matice hrvatske Ogranak Samobor uz glazbenu pratnju Damira Šoića i Iveka Papište, održati će se 26.08.2022. godine na Malom placu (trg kod pošte). Manifestacija će biti humanitarnog karaktera za Juricu Jurkovića. Izlet na otok Krk koji se održao 06.06. ocijenjen  je kao uspješan i koristan. Kušala se zlatna vrbnička žlahtina Gospoja i zadrugara Matka Polonija. 

Studijsko putovanje na otok Krk

06.06.2022. članovi i gosti Udruge Samoborske vinske ceste uputili su se na stručni posjet otoku Krku i autohtonoj i najpoznatijoj vinskoj sorti žlahtini. U PZ Vrbnik kojoj se podrumi i kušaona smješteni na samoj obali mora podno zidina Vrbnika uz stručno vodstvo enologa Marinka Vladića prisutni su se upoznali s poviješću Zadruge, koja je osnovana 1904. godine i od tada neprekidno djeluje. U ono vrijeme je bila socijalno-ekonomski pokretač Vrbnika i kao rezultat planskog ulaganja u suvremenu tehnologiju i revitalizaciju dobiva danas njihov najznačajniji proizvod - Zlatna vrbnička žlahtina. Uz žlahtinu predstavljene su još i etikete Namori, Prošek, pjenušci Valomet bijeli i roze. Zadruga trenutno broji 125 punopravnih članova s područja Vrbnika i proizvodi 70% vrbničke žlahtine. Iznad Vrbnika  smjestila se PZ Gospoja koja je osnovana 1995. godine od obitelji Toljanić&Brusić. U sklopu vinarije izgrađena je, putem europskih fondova, moderna kušaonica s prekrasnim panoramskim pogledom na Velebit i crikveničku rivijeru i pršutana koja je pred završetkom. Predstavljen je pjenušac Gospoja, žlahtina, prošek i na kraju Misno vino (desertno vino). Nakon ručka u konobi Ulikva u centru Omišlja, polusatna zvonjava Župne crkve duhovskog ponedjeljka su najavila sutrašnji dan Grada Omišlja i procesiju koja kreće u ranim jutarnjim satima iz centra prema njihovom groblju i kapeli Sv Duha i završava svetom misom u 6,30 sati. U franjevačkom samostanu i njihovom muzeju na otoku Košljunu, nasuprot Punta, dobivene se informacije o prošlosti cijelog Krčkog kraja. Na kraju iznad Punta u masliniku  Ulika smjestilo se izletište Nerezice koje svojim položajem, pogledom, 3000 maslina i poslovnom vizijom daje "šlag na tortu" ovog studijskog putovanja na otok Krk.

39. sastanak

održan je 11.05. u Stojdragi na OPG Šimrak. Dogovoreno je studijsko putovanje na otok Krk za 06.06., također i organizacija posjeta vinara Ivanić Grada 17.05.. U predivnom Žumberačkom ambijentu kušali su se domaći proizvodi posebno žumberačka janjetina koja je dobila izvrsne ocijene.

Posjet vinara Ivanić Grada

Na poziv Udruge vinari udruge Brenta iz Ivanić Grada predvođeni bivšim dugogodišnjim (20 godina) predsjednikom Krešimirom Škrinjarom 17.05.2022. godine su došli u uzvratni posjet. Obiđeno je izletište i kušaonica Pavlin, a potom upriličena večera, samoborska kotlovina by Kuzma, i izmjena iskustava. Zahvaljujemo i Marijanu i Vladi na glazbenom programu starih vinogradarsko vinarskih pjesama.

38. sastanak članova

održan je 02.05.2022. godine na Vrhovčaku. Prisutni, D. Koletić, M. Rubinić, B. Kuzmanović, K. Znika i D. Sirovica. Dogovoreno je da se nastavi s projektom Samoborska vincesa kako bi Samobor dobio prepoznatljivo vino ovoga kraja. Ugostiti će se vinari Ivanić Grada i organizirati početkom lipnja studijsko putovanje na otok Krk i upoznati s autohtonom vinskom sortom žlahtinom. Još jednom je zahvaljeno Nenadu Masleku na zadnjoj vinskoj radionici. Kušalo se nekoliko vinskih etiketa i pjenušac Mars od Sirovice koji je od zadnjeg kušanja stasao u pravu "ljepoticu".