Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Rute samoborske vinske ceste

 

Ruta samoborske vinske ceste proteže se na cca 60 km, te prolazi vinorodnim područjem Grada Samobora i dijeli se na dva vinska puta i to:

 

Vinski put 1: Započinje na glavnom Samoborskom trgu, te se Livadićevom i Obrtničkom ulicom preko Stražnika penje na Vrhovčak, odakle vode dva odvojka, jedan odvojak vodi u mjesto Otruševac i Podvrh (Vrnjak ,Kožlak) dok drugi odvojak vodi  preko mjesta Samoborska Dubrava  te završava u mjestu Slani dol. Glavni krak Vinskog puta 1. nastavlja se dalje od Samoborske Dubrave te jednim odvojkom prolazi dijelom Gornjeg kraja i preko Palačnika izlazi na Rude. Vinski put 1. nastavlja se dalje preko mjesta Rude ,Braslovje ,  Prekrižje gdje se prema jugu nastavlja na Plešivičku vinsku cestu, dok se istočno nastavlja  kroz Bukovje, Manju Vas , Cerje, Anindol te završava na glavnom Gradskom trgu, dok se jednim odvojkom preko Anindola, Okićke ulice spušta na ulicu Ise Velikanovića i cestom na Malu Rakovicu gdje i završava.

 

Vinski put 2: Započinje u Maloj Rakovici , prolazi Velikom Rakovicom i Kladjem , jednim krakom prolazi Slava Gorom i cestom se spušta na Gornju Konščicu. Glavnom cestom nastavlja dalje od Male Rakovice kroz Kladje i Molvice sve do Male Gorice, prolazi ulicom Sv.Marije magdalene, te se dalje putem i cestom spaja na Kladje. Glavni pravac vinske rute prolazi Konščicom te nastavlja donjom Končćicom preko Sv.Martina do Galgova. Gornjom Konščćicom nastavlje se preko, Klaka i Kotara, te se  spaja na Vinski put 1. u Manjoj Vasi.