Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

11. Skupština Udruge

Održana je 17.02.2020. godine u Hostelu Samobor. Izvješća i planovi su usvojeni, a od gostiju pozdrave su uputili Hrvoje Frankić zamjenik župana ZŽ, Marija Lindić predsjednica udruge ETNO FLETNO, Zoran Perović dopredsjednik MH ogranka Samobor, Darko Kupres predsjednik Odbora za turizam Grada Samobora i aktualni "gradonačelnik", Stjepan Đurinski predsjednik udruge Trilikum iz Zaprešića i Damor Šoić samoborsko okićki vinski biskup.

 

 

 

Radionica "Kulturna baština na putevima vinskih cesti"

U srijedu 29.01.2020. godine u Samoborskom muzeju održana je radionica "Kulturna baština na putevima vinskih cesti" u sklopu projekta In cultura veritas u kojem je i dionik Samoborska vinska cesta.

 

Vincekovo 2020.

članovi Udruge na Ponikvama 22.01.2020. godine proslavilo su  Vincekovu u vinogradu Marijana Sokolovića. Blagoslov je podario vlč Josip Čulig župnik župe Sv Ivana Krstitelja Lug Samoborski uz prisutnost Rudarskog župnika vlč. Darka Banfiča. Istodobno je održana Sv misa i blagoslovljena nova kapllica na Ponikvama 

 

 

Posjet vinara iz Zaboka

U subotu 14.12.2019. godine članovi vinogradarsko vinrske udruge "Grozd" iz Zaboka su bili gosti Udruge. Posjetili su izletište Pavlin, OPG Davor Sirovica, Adventski sajam i upoznali se s Samoborskom Božičnom pričom da bi na kraju u hostelu Samobor bilo upriličeno završno druženje.

 

 

Stručni izlet u Štrigovu i Cestice

U utorak 26.11.2019. godine članovi i gosti Udruge Samoborske vinske ceste u sklopu stručnog obrazovanja posjetili su dva vinara u Međimurskoj i dva u Varaždinskoj županiji. U vinariji Cmrečnjak, koja raspolaže se 25 he vinograda, ima 9 zaposlenih, puni 200 000 butelja godišnje te se ponosi dugom tradicijom od 1884. godine. Mladi gosp. Cmrečnjak koji je ujedno i glavni enolog prezentirao je 15 etiketa, kod "starih" vina osjetila se svježina, te cvijetne i voćne note. Najviše ocijene svh prisutnih ponio je ovogodišnji rizvanac.

Druga međimurska vinarija Jakopić, koja je stilom bila potpuno različita od prethodne, posjeduje 10 ha vinograda te posluje od 1906. U svom asortimanu nudi uz tradicionalne sorte i pošipel autohtonu međimiursku sortu kojom se vinarija posebno ponosi. Uz brojne nagrade nalazi se i zlato na Decanteru 2018.

Treća vinarija Lovrini vinogradi u mjestu Cestica u Varaždinskoj županiji tik uz granicu s Slovenijom. Posjeduju 6 ha vinograda, a karakteristika vinarije je da se vina čuvaju u "crkvenim podrumima". Naime od 1861. godine podrume se izgradili fratri, nakon njih o podrumima se brinulo nekoliko obitelji da bi 2002. godine obitelj Matijašec kupila podrume i proizvodi vrhunska vina 

Posljedna posjećena vinarija također u Cesticama bila je vinarija Županič koja proizvod vina na 4 ha. 

Posjetom bilo kojih od navedenih vinarija ne može se pogriještiti, bilo da preferncija pada na nježna voćna vina kod vinarija Cmrečnjak i Matrijašec, ili na ozbiljna, teža vina koja se mogu kušati kod Jakopića i Županića, no kvaliteta je u svakom slučaju na nivou. Anita Scheliga