Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

13. Skupština USVC

Ponedjeljak 22.03.2021. godine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, održava je 13. redovna skupština Samoborske vinske ceste. Izvješća i planovi su jednoglasno usvojeni, a podržana je i humanitarna akcija potresom stradaloj šesteročlanoj obitelji Jurković iz Pavučnjaka pod nazivom "Srce k'o kuća za Juricu"

   

Stručna demonstracija rezidbe voćaka i vinove loze

S krajem zime i dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena kreću uobičajeni radovi u vinogradima, voćnjacima i vrtovima. Već više od 10 godina za sve zainteresirane voćare, vinogradare, ali i one s malim obiteljskim voćnjacima i vrtovima, nadležni upravni odjel u Gradu Samoboru i Udruga Samoborska vinska cesta organiziraju stručnu demonstraciju rezidbe voćaka i vinove loze.

Ove godine besplatna demonstracija održana je u subotu, 27. veljače, u voćnjaku samoborskog franjevačkog samostana, gdje su nazočne pozdravili zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Krunoslav Znika i gvardijan fra Željko Janjić. Uz demonstraciju same rezidbe, koju su vodili savjetodavni stručnjak za voćarstvo, diplomirani inženjer Franjo Meštrović te samoborski vinogradar i podrumar Dragutin Koletić, bilo je vremena i za savjete i razmjenu iskustava oko zaštite voćnjaka i vinograda od bolesti i nametnika, kao i o primjeni najnovijih agrotehnoloških mjera i postupaka za očuvanje kvalitetnog ploda, a time i dobrog uroda.

Zaključak stručnjaka je da zimsku rezidbu u voćnjacima i vinogradima treba obaviti čim ranije, prije cvatnje, a ako se ne obavi tada, onda ju treba odraditi odmah nakon cvatnje, jer, kako su naglasili, bolja je ikakva nego nikakva rezidba (izvor Grad Samobor)

 

 

32. sastanak

19.10.2020. uz pridržavanje epidemioloških mjera održan je 32. sastanak Udruge. Prezentiran je novo uređeni prostor u mjesnom domu Vrhovčak koji je ocijenjen kao uspješan s planom prigodnog otvorenja za 11.11.2020. godine. 7. Samoborsko martinje planira se održati 14.11.2020. godine u smanjenom obliku na Samoborskom trgu ako epidemiološke mjere dopuste. Provedeno je kušanje mošta s zajedničkom ocjenom da je vinogradarska godina bila uspješna. Na kraju se kušao hajden kolač u pripravi gđe. Koletić Pavlin

 

 

Radne akcije

Dana 23.09.2020. godine održane su radne akcije planiranja i košnje okoliša oko mjesnog doma u Vrhovčaku u kojemu se nalazi kancelarija Udruge. Nastavljeno je i sa uređenjem kancelarije.

 

 

 

 

31. sjednica

31. sjednica održana je 24.06.2020. godine u prostorijama mjesnog doma Vrhovčak u kojem su i novo dobiven, na javnom natječaju, prostor za rad Udruge. Jednoglasno je donesena odluka da se osiguraju sredstva za uređenje prostora. Također se pristupa organizaciji humanitarnih 18. večeri vina i pjesme ako to epidemiološka situacija dozvoli, kao i 7. samoborsko martinje. Također se planira stručno putovanje nakon berbi.