Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

36. sjednica

održana je u ponedjeljak 29.11.2021. godine u prostorijama Udruge. Osvrnulo se na protekle aktivnosti Dan Grada, Studijsko putovanje kod Šafrana, Kopjara i Kote, obilježavanje 10. godišnjice rada Udruge Samoborske vinske ceste i uspješno 7. Samoborsko martinje. Utvrđen je plan rada i financijski plan za 2022. godinu za koji bi se izdvojilo studijsko putovanje na otok Krk, posjet manifestaciji Sabatina i drugo. Kušala su se mlada vina, odličan portugisac Pavlin i upriličena je i pretpremijera pjenušac Mars od Sirovice.

p>

7. Samoborsko martinje

održano je 13.11.2021. godine na Malom placu (Trgu kod pošte). Manifestaciju je otvorio predsjednik Udruge Samoborska vinska cesta Dragutin Koletić, a ceremoniju krštenja mošta i vinom proglasio je Damir šoić Okićko - Samoborski vinski biskup uz pripomoć kuma Zorana Perovića. Pjesnici Matice hrvatske ogranka Samobor su popratili program svojim pjesmama prigode tematike uz glazbenu podršku benda Yellow Submarine, posjetitelji su kušali mlado vino portugizac i pečene kestene.

Studijsko putovanje u vinarije Šafran, Kopjar i Kota

Članovi Udruge Samoborska vinska cesta i gosti su 26.10.2021. godine, uz potporu Grada Samobora, Zagrebačke županije i Stjepana Grgosa, posjetili tri vinarije u Varaždinskoj i Krapinsko zagorskoj županiji. U vinarija Šafran u Brezničkom Humu uz stručno vodstvo kušala se graševina, rajnski rzling, manzoni, savignon, žuti muškat, portugizac, blaiburger, summer vine i mirisni traminac iz 2009.  godine koji je odabran za misno slavlje pape Benedikta XVI tijekom njegovog posjeta Hrvatskoj 2011. godine. U vinariji Kopjar koja se bazira na vinima koja nastaju od grožđa uzgojenog na ekološki način upoznata je zahtjevna proizvodnja bez mineralnih gnojiva, zaštitnih sredstva pesticida, herbicida kao i njihove zakonitosti u proizvodnji. U vinariji je plan da se uskoro krene s izgradnjom novog podruma i kušaone za koji je dio financijskih sredstva osiguran i iz vinske omotnice. Završna vinarija Kota u Gornjoj Batini kod Zlatar koja se većinom bazira na proizvodnji pjenušaca Samoborskim vinarima je pružila moderan izričaj koji je idealno sljubljen s okolinom. Uz stručnu edukaciju procesa izrade pjenušaca svi prisutni su dobili informacije i iskustva u povlačenju financijskih sredstva iz Europskih fondova.

Obilježavanje 10. godina rada i prigodno Martinjsko otvorenje prostora

U četvrtak 11.11.2021. godine na svetkovinu Sv Martina svečano se obilježila 10. godišnjica rada Udruge Samoborske vinske ceste i otvorene novo uređene prostorije na Vrhovčaku. Predsjednik Dragutin Koletić se osvrnuo na desetogodišnji rad Samoborske vinske ceste i podsjetio na osnivačku skupštinu koja se održala 24.03.2011. godini u Kušaonici vina Tin, a prisutni su bili Marijan Žganjer, Stjepan Župančić, Dragutin Koletić, Alojz Požgaj, Vlado Župančić, Boris Kuzmanović, Antun Filipec, Davor Sirovica, Krunoslav Znika, Igor Jaić Krasnik, Tomislav Medved i Marko Fabekovec. U proteklom razdoblju 16.10.2012. godine od strane Zagrebačke županije proglašena je Samoborska vinska cesta, održano je 35 sjednica, 11. skupština, 17. večeri vina i pjesme, 6. Samoborskih martinja. Na studijskim putovanjima posjetilo se Burgenland-Gradišće, Gadovu Peć, Bačku, Srijem i Baranju, Podčetrtek, Vinski podrum-Split, VinoCom, Kutjevačko vinogorje Krauthaker i Adžić, vinarija Petrač na Hršak Brgu, Moslavačko vinogorje Kezele, Voštanić Klasnić i Vrtarić, ProWein u Dussekdirfu, Vipavsku dolinu, Zaboky i okolicu, Štrigovu i Cestice vinarije Jakopić, Lovrini vinogradi i Županić, Međimursko Zagorsku regiju vinarije Šafran, Kopjar i Kota. Dodijeljene su zahvalnice Gradu Samoboru, Zagrebačkoj županiji, Đurđici Pleše Vujica, Franji Sina Gluščić, Matici hrvatska ogranak Samobor, udrugama Etno Fletno, Rudarska greblica, Samoborska češnofka, Komunalac d.o.o. Samobor i Nenadu Masleku. Hvala svima

Dana Grada Samobora 2021.

U sklopu proslave 779. godina Grada Samobora na Trgu Kralja Tomislava je organiziran Eno gastro kutak na kojem su se predstavili i članovi udruge Pavlin, Sirovica, Fabek, Rubinić s svoji proizvodima koji su se mogli kušati.

p>