Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

15. i 16. 11.2014.

1. Samoborsko martinje 2014.

15. i 16. studenog u Samoboru u šatoru na Trgu Kralja Tomislava je održana po prvi puta manifestacija Samoborsko martinje 2014. pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zagrebačke županije. 

Na manifestaciji se mogla vidjeti izložba Vinski alati koji su se nekada koristili u pripremi vina. Posjetitelji su mogli sudjelovati i u nagradnoj igri poznavanja vinskih alata.

Manifestacija uz gospodarsko-turističko-zabavni karakter imala je za cilj očuvanje tradicijskih vrijednosti i običaja samoborskog kraja koji je bio prezentiran kroz kulturno-umjetnički program sudionika. Program je sadržao i izložbeno-prodajni degustacijski sajam na kojem su se predstavili brojne vinarsko-vinogradarske udruge s područja Zagrebačke županije i Slovenija. Također manifestacija je imala i humanitarne karakter gdje će se djelom ostvarenih donacija želi pomoći učenicima slabog imovnog stanja s područja Žumberka.

Na manifestaciji su nastupili: Samoborska vinogradarko-vinarska udruga, Udruga proizvođača marke vina "Portugizac Plešivica", Društvo vinogradnic i vinogradnikov Gadova Peć, Društvo vinogradnikov Doline-Jesenice, Udruga Samoborski bermet, OPG Vlado Župančić, Izletište Pavlin, OPG Davor Sirovica, OPG Fabek, obrt Filipec, obrt Srčeko, OŠ Samobor - Sekcija ručni rad, obrt Oslaković, OPG Jaić Krasnik, obrt Arko, Pčelarska udruga Samobora i Svete Nedelje i kućna radinost Celizić.

Za "Meštra od mošta", komisija u sastavu Martina Bašković (vinska kraljica Slovenije za 2012. godinu) i Dragutni Koletić (predsjednik Udruge Samoborska vinska cesta), izabrala je OPG Davor Sirovica s 187 bodova dok je drugoplasirani bio OPG Vlado Župančić s 186 boda. Pjesnici Ogranaka Matice hrvatske Samobor izveli su "martinjski"program, nakon kojega su "Fašnički likovi" došli na svoje i najavili 189. Samoborski fašnik koji se planira održati od 06.-17. veljače 2015. godine.

Manifestaciju Samoborsko martinje otvorio je pročelnik UO za gospodarstvo Hrvoje Frankić.

Ceremonij "Krštenja mošta" potpisan je od strane KUD-a Oštrc, a nastupili su i glazbeni sastavi "Bez kontrole", "Exit" i KUD Vinčica" iz Belaskih Poljica. Voditelji manifestacije su bili Franjo Sina Gluščić i Damir Vraneković.

PROGRAM                       RADIO SAMOBOR